Killan nettisivut

V a p p u t i e d o t e

Instagram Facebook

Sisältö:

22.4. Vappukätköily alkaa 23.4. Wapun avajaiset 24.4. Markkarit 90's edition 25.4. Markkarit etäsillis, apuemäntien SimaLive-maistelu @ Zoom 28.4. MunkkiLive @Zoom 24.4. OLK & OHLK Vappusitsit 1.5. Vappukätköilyn loppuhuipennus Poikkitieteelliset

Perjantai 9.4.: Apuemäntien SimaLive – sima porisemaan @ Zoom

Varaslähtö vappuun! Tule mukaan seuraamaan kuinka killan herkullinen (ja kuuluisa) sima valmistuu Erittäin Kokeneiden Apuemäntien oppien mukaisesti. Voit valmistaa myös oman simasi ja lähettää maistiaisen simamestareille! Ohjelma alkaa klo 18.

Torstai 22.4.: Vappukätköily alkaa!

Lähtölaskenta alkaa! Löydätkö kaikki vappukätköt? Ps. nopeat syö hitaat…

Perjantai 23.4.: Wapun avajaiset

Wappu tulee kuin tuleekin myös tänä vuonna! Wapun avajaisia juhlitaan eeppisen etäsuunnistuksen muodossa pe 23.4.2021 klo 18 alkaen. Suunnistusjoukkueet kerääntyvät Zoomin ääreen taistelemaan tämän suuren etäsuunnistuksen finaalipaikoista - ja parhaat heistä pääsevät finaaliin kamppailemaan koko suunnistuksen voitosta! Kuten suunnistukseen kuuluu: luvassa on vaihtelevia, haastavia rasteja sekä heittäytymistä. Teema suunnistuksessa toimivat videopelit - nyt on aika kaivaa kaappiesi syövereistä se Mario Kart tai PAC-MAN-asu tai luoda sellainen. Myös paras asu palkitaan!

Kerää siis kasaan oma joukkueesi ja ilmoittaudu mukaan tähän wapun säväyttävimpään tapahtumaan! Ilmo aukeaa 8.4 klo 12:00. Joukkueita otetaan mukaan rajattu määrä, joten ole nopea! Deadline joukkueiden ilmoittamiselle on 21.4.2021. Joukkueiden jäsenet voivat kokoontua saman tai eri katon alla, sillä joukkueet saavat oman breakoutroomin, jossa suorittaa tehtäviä. Otattehan voimassa olevat rajoitukset huomioon, mikäli päätätte kokoontua saman katon alle. Rastitehtävien suorittaminen vaihtelee rastista toiseen, ja se voi sisältää videon/kuvan lähettämistä tapahtuman Discord-kanavalle tai kommentointia Zoomin chattiin.

Finaali alkaa noin klo 22. Suunnistuksen kolme eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta pääsee kisaamaan tähän videopeli-huipennukseen ja kamppailemaan huikeista palkinnoista.

Finish him!

TL;DR
MITÄ: Wapun avajaiset
MISSÄ: Zoom/Discord
MILLOIN: Pe 23.4.2021 klo 18, finaali alkaa noin klo 22
MITÄ MAKSAA: Ei mitään :)
MIKSI: Koska wapu!

Ilmoittaudu tästä!

Markkareiden banneri

Lauantai 24.4.: MARKKARIT 90’s edition

Nyt on aika virittäytyä wapputunnelmiin (!!!)

"Markuksen päivän bileet eli tuttavallisemmin Markkarit ovat Oulun Hammaslääketieteen Killan järjestämät juhlat, joita vietetään Markuksen päivänä, perinteisesti viikonloppuna ennen vappua. Markkarit ovat saaneet nimensä Oulun yliopiston hammaslääketieteen laitoksen ensimmäisestä johtajasta, professori Markku Larmaksesta. Kosteita juhlia vietetään Walhallassa aamun pikkutunneille asti ja illan ohjelmaan kuuluvat oleellisesti Markku Gamesit, joissa joukkueet kiertävät rasteja ja ottavat mittaa toisistaan."

Poikkeuksellisena aikana myös Markkarit ja Markku Gamesit järjestetään poikkeuksellisella tavalla. Tänä vuonna Walhallan tunnelma tuodaan kotiin etäkisailun ja Zoom-jatkojen merkeissä lauantaina 24.4.2021. Teemana toimii huikea 90-luku!

Perinteiset Markku Gamesit koostuvat kahdesta osiosta: ennakkotehtävistä ja finaalikierroksesta, joka käydään Zoom-jatkoilla. Ennakkotehtävät lähetetään osallistujille sähköpostilla lauantaina 24.4 klo 13:00.

Jatkot alkavat Zoomissa klo 19:00. Linkki jatkoille lähetetään hyvissä ajoin lääkis- ja denttarit-listoille.
Jatkot ovat kaikille avoimet eli erillistä ilmoittautumista ei tarvitse tehdä.

Markku Gamesien PÄÄPALKINTO on myös tänä vuonna poikkeuksellisen mahtava. Voittajajoukkue palkitaan 100 € Wolt-lahjakortilla sekä OHLK:n yllätyspaketilla!!!

Ennakkotehtäviin sisältyy jokaiselle joukkueelle ennakkopaketti (MarkkuBox™). Ohjeet osallistujille ja Ilmoittautumislomake löytyvät viestin lopusta.
Markkareilla on myös käynnissä asukilpailu! Mikäli et halua osallistua ennakkotehtävien tekoon, mutta kaapistasi löytyy päheät 90-luvun vermeet, voit lähettää kuvan omasta tai ryhmäsi asusta sähköpostilla osoitteeseen emanta(at)ohlk.fi tai yksityisviestillä Instagramissa (@ohlk_ry). Kuvat tulee olla lähetettyinä lauantaina 24.4 klo 17:00 mennessä. asukokonaisuus palkitaan 50 € Wolt-lahjakortilla!

Ohjeita Markku Gameseihin:

 • Muodostakaa 2-10 henkilön suuruinen joukkue, valitkaa joukkueellenne yhteyshenkilö ja täyttäkää ilmoittautumislomake. Joukkueenne tarvitsee myös ehdottomasti vappunimen! Käyttäkää samaa vappunimeä myös Zoom-jatkoilla.
 • Ennakkotehtävien tekoon voivat osallistua kaikki halukkaat, kiintiötä joukkueiden määrälle ei ole!
 • Ennakkotehtävät lähetetään joukkueen yhteyshenkilölle sähköpostilla klo 13:00. Niitä ei siis julkaista sähköpostilistoilla.
 • Tehtävät on suoritettava ja palautettava ennen klo 17:00. Aikaa on siis yhteensä tehtävien tekemiseen ja palauttamiseen neljä (4) tuntia. Kaikki tehtävät voi suorittaa sisätiloissa.
 • Ennakkotehtäviä varten jokainen joukkue tarvitsee yhden ennakkopaketin (MarkkuBox™). Paketin voi noutaa perjantaina 23.4 klo 10-16 Kiepistä (Aapistie 5A). Paketin saa joukkueen yhteyshenkilön nimeä vastaan.
 • Tehtävien suoritusta varten joukkue tarvitsee joko puhelimen tai kameran, jolla voi taltioida suorituksen. Tarkemmat ohjeet tehtävien palautukseen annetaan ennakkotehtävien yhteydessä.
 • Joukkueiden suoritukset pisteytetään tehtäväkohtaisesti puolueettoman tuomariston toimesta. Viisi (5) parasta joukkuetta pääsevät finaalikierrokselle ottamaan mittaa toisistaan!
 • Joukkueiden suorituksia tehtävistä näytetään Zoom-jatkoilla. Markku Gameseihin voi osallistua, vaikka ei haluaisi joukkueensa kuvia ja videoita näytille jatkoille. Mikäli et halua kuvia ja videoita näytettäväksi, mainitsethan siitä tehtäviä palauttaessasi!
 • Kaikki tuomaristolle lähetetyt kuvat ja videot poistetaan tapahtuman jälkeen. Näiden kuvien ja videoiden taltioiminen Zoom-jatkoilla on ehdottomasti kielletty!!
 • Kaikkia tehtäviä ei tarvitse suorittaa, mutta mikäli pääpalkintoa havittelee, on se erittäin suositeltavaa! Kilpailu on nimittäin kovaa... Ja pääpalkintokin herkullinen...

ILMOITTAUTUMINEN ON NYT AUKI!! Lomake sulkeutuu torstaina 22.4.2021 klo 12:00 HOX! Ilmoittautuminen joukkueittain

Ilmoittaudu tästä!

Eräs Secret Markku kaipaa uutta tuttavuutta....

Secret Santan kosteampi pikkuserkku Secret Markku on täällä tänä vappuna!

Kaipaatko vuorovaikutusta opiskelijakollegoidesi kanssa? Haluatko päästä luomaan uusia tuttavuuksia? Palatko halusta päästä tarjoilemaan drinkkejä sedille ja tädeille, kuten vanhoina hyvinä aikoina Walhallassa?

Mikäli vastasit edes yhteen kyllä, meillä on sinulle hyviä uutisia. Kannattaa ehkä istua alas tätä varten:

Secret Markku toimii samalla tavalla kuin kaikkien tuntema pikkuserkkunsa. Jokainen osallistuva joukkue suunnittelee ja ostaa drinkkiainekset ylemmän toimielimen arpomalle, (vielä) tuntemattomalle joukkueelle. Vastineeksi heidän Markkarit-iltaan sisältyy myös jännittävä yllätys heidän alkumaljojensa muodossa, kun heille toimitetaan ainekset ja resepti toisen joukkueen toimesta. Joukkueet ovat samat, joilla aiotte osallistua Markku Gameseihin tai katsoa Markkareita. Secret Markkuun osallistuminen ei edellytä Markku Gameseihin osallistumista.

KUINKA TOIMIA

 1. 1. Kerää max 10 hlö joukkue, jolla aiotte juhlia Markkareita.
 2. Yksi joukkueenne jäsen ilmoittaa teidät mukaan ja toimii yhteyshenkilönä. Ilmoittautuessa tulee käyttää oma nimeä ja puhelinnumeroa, jotta pakettien vaihto onnistuu mutkitta. Osoite-kohtaan voi laittaa alustavan sijainnin, jossa aiotte juhlia Markkareita. Tämä auttaa meitä parien muodostamisessa. Tarkkaa osoitetta ei siis tarvitse antaa.
 3. Suunnitelkaa kollegoillenne alkudrinkit. Kyseessä voi olla joku hyväksi todettu herkkuresepti tai aivan uusi innovaatio. Hankkikaa kaikki juomaan tarvittavat ainekset (pl. lasit ja jäät), tehkää niistä paketti haluamallanne tavalla. Liittäkää mukaan myös ohjeet drinkin valmistamiseen. Mielikuvitusta saa käyttää!
 4. Markkaripäivän aamuna (la 24.4.) saatte whatsappissa viestin, jossa on toisen joukkueen edustajan puhelinnumero. Sopikaa tapaaminen, jossa vaihdatte paketit keskenään.

HOX! Budjetti alkudrinkkeihin on min. 50€/joukkue. Jokainen joukkue käyttää siis vähintään tämän verran rahaa pakettiin, jonka antavat toiselle ryhmälle. Drinkit ovat paketissa pääroolissa, mutta mikäli budjetista jää yli, voi pakettiin laittaa myös muuta mukaan...

TL;DR
MITÄ: MARKKARIT 90's EDITION
MISSÄ: Vapaavalintainen lokaatio, jatkot @ Zoom
MILLOIN: Lauantaina 24.4.2021 klo 13:00 alkaen, jatkot klo 19:00 alkaen
MITÄ MAKSAA: Ilmasta koko lysti :)
MIKSI: Koska Markkareita täytyy nyt juhlia kahden vuoden edestä!!!

Tapahtuman yhteyshenkilöt ongelmatilanteissa: Katri (emanta(at)ohlk.fi) ja Sanna (yhteistyovastaava(at)olk.fi)

Secret Markku -ilmoittautuminen tästä

Ilmoittautuminen Secret Markkuun sulkeutuu perjantaina 23.4. klo 12:00.

Sunnuntai 25.4.: MARKKARIT Etäsillis, Apuemäntien SimaLive-maistelu @ Zoom

Sunnuntaina 25.4 vietettään yhesä Oulun denttareitten kansa Markkarien etäsillistä! Jatka siis juhulapäivää järiestämällä oma etäsillis, esimerkiksi brunssin tai piknikin muodosa ja jaa tunnelmia Instagramisa täggäämälä postaukseesi @ohlk_ry tai lähetä kuva/video yksityisviestilä. Paras etäsillis palakittaan OHLK:n vappukassila!

Iltapäivälä virittäyvyttään linijoile Zoomiin klo 16 alakaen, kun Erittäin Kokeneet Apuemännät korkkaavat vappusimansa SimaLiven maisteluossuuvessa! Tämä herkun valamistumista ja kuplimista seurattiin SimaLiven ensimmäisesä ossuuvessa. Illan ohojelmaan sisältyy myös visailua ja muiden kurssien denttareihin tutustumista Speed Friending-ohojelmanumeron parissa! Linkki Zoomiin lähetettään denttarit-listale ennen ohojelman alakua.

Olekko nääki yhtä kokenu simamestari ku apuemäntämme? Olekko sitä mieltä, että simasi on parempaa kuin killan vappusima?? Voit lähettää oman maistiaisesi Erittäin Kokeneille Apuemännille tuomala esimerkiksi pienen pullollisen simaasi (terveisten tai viestin kera) kiltahuoneen jääkaappiin viimeistään perijantaina 23.4. Kaikkia simoja maistellaan SimaLivessä ja paras sima saa mainetta ja kunniaa (ja mahollisesti palakinnonkin...)!

TL:DR
MITÄ: MARKKARIT etäsillis
MISÄ: Sielä, misä juhulat jatkuu koko viikonlopun!
NO MILLO: Sunnuntaina 25.4., ohojelma alakaa Zoomisa kelo 16:00
PALIJOKO KÖYHTYY: Niin palijon, kun haluat sillikseen rahhaa upottaa
ПОЧЕМУ: Koska Markkareiden juhulimissee ei päivä riitä!!

Keskiviikko 28.4.: MunkkiLive @ Zoom

Oletko aina halunnut oppia leipomaan täydellisyyttä hipovia vappumunkkeja? Olit sitten kävelevä keittiökatastrofi tai kokenut munkkimestari, tervetuloa mukaan apuemäntien kokkikouluun klo 18 alkaen!

Perjantai 30.4.: OLK & OHLK VAPPUSITSIT @ ZOOM

Ja taas mennään…

Alkoiko sinunkin sitsijalkasi jo vipattamaan toogasitsien jäljiltä? Ei syytä huoleen, sillä Wappusitsit ovat aivan nurkan takana!!

OLK:n ja OHLK:n Wappusitsejä juhlistetaan perjantaina 30.4 klo 18:00 alkaen Zoomissa! Pitkästä aikaa saat pukea päällesi ne kaapissa pölyttyneet buranahaalarit, sekä ostaa tonnikaupalla serpentiiniä ja muita wappukummallisuuksia, mitä vaan voit (lue: kehtaat) päälle pukea, sillä sitsien pukukoodina on haalarit sekä wappuasusteet!

Sitsien teemana toimii Anything But A Cup - juo siis juomasi mistä tahansa muusta esineestä kuin juomalasista. Villein järjestäjien bongaama vaihtoehtoinen juoma-astia palkitaan! ;)

Tähän akateemiseen (etä)pöytäjuhlaan voit saapua joko yksin tai voit kerätä kasaan oman wappupossesi, muistakaa ottaa kokoontumisrajoitukset huomioon! Ilmoittautumista ei tarvita, sillä Zoom-linkki pamahtaa sähköpostilistoille ennen sitsien alkua. Olkaa valmiina, sillä luvassa on taas hienostuneiden puheiden ja lauluesitysten lisäksi myös yllätyksellisiä ohjelmanumeroita, joissa tieto, nopeus ja heittäytymiskyky ovat valttia!

Sitsien wappumenu, tarkempi sitsiohjeistus, sitsiläsy ja muu tarvittava informaatio saapuu myöhemmin sähköpostilistoille.

TL;DR
MITÄ: OLK:n & OHLK:n wappusitsi!
MISSÄ: @ Zoom
MILLOIN: Pe 30.4. klo 18:00 alken
MITÄ MAKSAA: opiskelijaystävällinen hinta eli ilmainen
MIKSI: Koska serpentiinileikit muuttuvat vuosi vuodelta hauskemmiksi!
Pysykää kuulolla!

Lauantai 1.5.: Vappukätköilyn loppuhuipennus!

Viimeinen kätkö odottaa löytäjäänsä… Huhu kertoo, että tämän kätkön sisältö on parasta priimaa??

Save the date – Poikkitieteellisiä vapputapahtumia

 • Perjantai 23.4. Wapun avajaiset @ Zoom
 • Maanantai 26.4. Poikkitieteellinen beer pong-turnaus
 • Onko jo ikävä vanhan kunnon Beer Pongin tai poikkitieteellisen seuran ääreen? Kiinnostaisiko tietää, olisiko juuri sinusta ja kaveristasi mahdollisesti koko Oulun yliopiston etäBeerPongin mestareiksi? Tai tekisikö mieli tulla vain pitämään hauskaa klassikopelin etäversion kanssa?

  Tässä tulee ratkaisu: kattokiltojen yhteinen, aidosti poikkitieteellinen etäBeerPong-turnaus! Tule siis mittelemään maanantaina 26.4 klo 16:00 alkaen Oulun yliopiston etäBeerPongin mestaruudesta Zoomiin.

  Pelaaminen tapahtuu 2 hengen joukkueissa. Osallistuaksesi tarvitset siis parin, beer pong-kupit ja pallon, pöydän, omat juomat sekä tietokoneen/tabletin/kännykän, jossa on toimiva kamera ja internetyhteys.

  Ilmoittautuminen turnaukseen avautuu torstaina 15.4 klo 12:00. Turnaukseen otetaan mukaan 32 joukkuetta, jotka koostuvat viidestä (5) kiintiöpaikasta per kattokilta sekä kahdesta (2) avoimesta paikasta. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, joten olethan nopea! Ilmoittautuminen sulkeutuu paikkojen täytyttyä. Tarkemmat ohjeet lähetetään ilmoittautuneille lähempänä turnausta sähköpostitse.

  Ilmoittaudu tästä!

 • Tiistai 27.4.: Skumppajooga

  Oletko kokenut joogi, jolla on asanat hallussa vai innokas vasta-alkaja, joka kovasti haluaisi tutustua joogaamisen saloihin? Entä maistuisiko myös kuohuviini harjoituksen lomassa?

  Yhteistyössä Pop Up Yoga Oulun kanssa, OLK, OHLK ja Terveystieteiden kilta tarjoavat jäsenilleen wapun rentouttavimman tapahtuman: skumppajoogan! Perinteisemmän joogan lisäksi harjoituksessa on luvassa pieni taiji-twisti.

  Wapun skumppajoogan ja taijin kiehtovassa ja kuplivassa sekoituksessa pääset wapputunnelmiin poikkeuksellisesta ajasta huolimatta. Mitään ihmeellistä ei tarvitse osata eikä mihinkään kummalliseen pystyä. Harjoitusta varten tarvitset jumppamaton, joustavat ja mukavat vaatteet, lasin kuohuvaa tai muuta mieluista virvoketta sekä aurinkoisen mielen!

  Tunti järjestetään tutussa ja turvallisessa Zoomissa tiistaina 27.4 klo 18-19. Ohjaajana toimii Pop Up Yogan Maria Kauppi.

  Ilmoittautuminen tapahtuu alla olevalla forms-lomakkeella. Linkki tapahtumaan lähetetään ilmoittautuneille ennen tunnin alkua.

  TL;DR
  MITÄ: Skumppajoogaa (taiji-twistillä)!!
  MISSÄ: @ Zoom
  MILLOIN: Tiistaina 27.4 klo 18-19
  MITÄ MAKSAA: Ei tälläkään kertaa mitään
  MIKSI: Koska wapun(kin) keskellä ehtii aina rentoutua <3

  Ilmoittaudu tästä!

 • Keskiviikko 28.4. HYpe-tapahtuma
  • Makia-appron korvaava tapahtuma: arkkareilta leivonnaisia 1€/kpl keskustan viihtyisiin puistoihin pystytetyistä pisteistä

Lisätietoja päivitetään tälle sivulle sekä sähköpostiin!


Vapputerveisin,
Katri & apuemännät